Nyheter
  • sol-01.jpg
  • sol-02.jpg
  • sol-03.jpg
  • sol-04.jpg
  • sol-05.jpg
  • sol-06.jpg
  • sol-07.jpg
  • sol-08.jpg

GDPR

SOL-flickorna och GDPR

Från den 25 maj 2018 gäller den nya GDPR-lagen som i Sverige kallas Dataskyddsförordningen och som ersätter den tidigare personuppgiftslagen (PUL).

Till största delen överlappar de varandra men GDPR är lite mer omfattande när det gäller att organisationer ska berätta mer om vad det är för personuppgifter som man hanterar och varför.

SOL GF följer den nya lagen och har i samband med införandet uppdaterat de användarvillkor som vi har för alla de som är medlemmar i föreningen eller som anmäler sig till öppna aktiviteter eller vår intresselista.

Nedan hittar ni mer info om våra användarvillkor samt hur ni enklast gör för att stämma av era registrerade uppgifter:


ANVÄNDARVILLKOR

Alla som deltar i SOL GF behöver godkänna de nya användarvillkoren som ersätter de villkor som gällde för PUL och som ni tidigare har godkänt.

Godkännandet kan ske på flera olika sätt där de vanligaste är:

Vid betalning av deltagaravgifter
Vid återanmälan till grupper
Vid nyanmälan till intresselistan
Vid användande av vår medlemsapp (rekommenderas, se nedan)

Vår huvudsakliga grund för att hantera personuppgifter är för att kunna hantera den löpande verksamheten vilket innebär att vi hanterar dessa pga. avtalet om medlemskap mellan den aktive (målsman för omyndiga medlemmar) och föreningen.

Till det kommer en del olika lagar (t.ex. bokföringslagen) som gör att vi på rättslig grund behöver spara personuppgifter även efter det att en aktiv slutat.


SPORTADMIN MEDLEMSAPP

För att få en överblick över bl.a. de personuppgifter som finns registrerade för en medlem och även enkelt kunna rätta eventuella felaktigheter rekommenderar vi att ni laddar hem Sportadmins medlemsapp.

I den hittar ni utöver namn, adress och kontaktuppgifter även eventuella kallelser (om gruppen använder dessa) samt en översikt över utsända meddelanden och ett aktivitetsschema för den aktive. Det går också att ändra namn och kontaktuppgifter direkt i appen.

En ytterligare smart funktion för idrottsföräldern som har barn i olika lag/grupper och föreningar är att man kan få en tydlig överblick genom att samla allt i ett och samma flöde (med andra ord: ni behöver inte växla mellan olika vyer!).

Men självklart kan man även filtrera och enbart visa exempelvis aktiviteter kopplade till en specifik medlem.

Ladda ner på Appstore
Ladda ner på Google Play



WEBBKANSLIET

Har man inte tillgång till en smartphone kan man även logga och och komma åt sina uppgifter via vårt intranät Webbkansliet.

Webbkansliet är i första hand till för våra tränare och ledare men det finns även möjlighet att som medlem eller kontaktperson till en medlem logga in för att stämma av och eventuellt uppdatera registrerade personuppgifter.

Gå till Webbkansliet via följande länk:
INLOGGNING WEBBKANSLIET FÖR MEDLEM/MÅLSMAN


KANSLIET

För ändring av uppgifter och vid frågor går det även bra att kontakta kansliet. Enklast då på e-post kansliet@solgf.se.

DOKUMENT I ANSLUTNING TILL DEN NYA LAGEN

Dokument i anslutning till den nya lagen hittar ni nedan i denna nyhet och de omfattar:

Register över behandlingar där SOL GF är personuppgiftsansvarig

 
Få Riksidrottsförbundets hemsida hittar ni mer information. T.ex. uppförandekoden som SOL GF följer.

sol nyheter

lördag, 26 oktober 2019 02:29

Familjedagen 9/11 2019

familjedagen 2019


Vi välkomnar alla till årets familjedag i Västertorpshallen lördagen den 9/11 kl 11.00 - 15.00.

Familjedagen arrangeras i år för 24:e gången i rad så det är en härlig tradition!

OBS! Notera att i år sker all betalning med kort eller swish. Inga kontanter.

För er som vill sälja begagnade SOL-prylar hittar ni inlämningstalonger nedan.

torsdag, 24 oktober 2019 20:59

Stängt under höstlovet

kansliet

Under höstlovet vecka 44 (28/10 - 3/11) är kansliet stängt.

Under höstlovet är också alla träningar i skolgymnastiksalarna inställda då skolorna är stängda.

onsdag, 25 september 2019 22:05

Årsmötet 2019

styrelseinfo

Årsmötet 2019 är nu genomfört och följande styrelse är vald för perioden HT19/VT20:

Malena Nylin (Ordförande)
Susanne Nibelius (Kassör)
Michael Hultén (Ordinarie ledamot)
Linn Kimreus (Ordinarie ledamot)
Linda Lindwall (Ordinarie ledamot)
Emma Mueller (Ordinarie ledamot)
Emelie Magnusson (Ordinarie ledamot)
Yvonne Nibelius (Suppleant)
Amanda Källén (Suppleant)
Sergei Karetnikov (Suppleant)

kansliet

Höstens schema för grupper utan krav på förkunskaper är nu fastställt för BoU, Cheer och Trupp även om det i vissa fall fortsatt kan ske förändringar.

Ni hittar tiderna på följande länk: https://www.sol-flickorna.se/schema


Återanmälningsperioden för att bekräfta fortsatt träning för de som gick i en grupp utan krav på förkunskaper våren 2019 är nu över för alla grupper. Ta kontakt med kansliet om ni gick i en grupp utan krav på förkunskaper under våren 2019 och har missat att göra en återanmälan.

För anmälan från intresselistan kommer mejl med mer info att sändas ut till de på intresselistan den 4/9.

Anmälan från intresselistan till cheer träningsgrupper (födda 2005-2013) och trupp träningsgrupper (flickor födda 2007-2010) kommer att öppna torsdagen den 5/9 kl. 16.00.

Anmälan från intresselistan till samtliga grupper i Barn och ungdomssektionen (födda 2011 - 2016) kommer att öppna lördagen den 7/9 kl. 17.00.

I båda fallen är det då först-till-kvarn som gäller så man måste fysiskt försöka boka en ledig plats för att kunna få en sådan.

Många platser/grupper bokas och blir fulla på mindre än en minut. Andra grupper kan vara fulla redan från start och har då inga bokningsbara platser. En viss info om hur bokningsläget ser ut finns i anslutning till respektive grupp på bokningssidan.

I samtliga fall gäller att när man har gjort en återanmälan eller bokat en plats vid släppet till intresselistan så får man automatiskt en faktura på terminsavgiften via mejl. Denna faktura har en betalningstid på 7 dagar vilket innebär att betalningen ska vara SOL GF tillhanda senast 7 dagar efter det att man fått fakturan. Är fakturan efter det fortsatt obetald så styrks den OCH platsen. Ingen påminnelse kommer sändas ut!

All bokning sker via vår bokningssida: https://sportadmin.se/hemsida/form/form2.asp?F={9D586709-4592-4DB7-9099-E7F7A46D0EFE}

Bekanta er gärna med bokningssidan i god tid innan det att platserna släpps och är det första gången ni ska boka en plats så läs även informationslänkarna som ni hittar på den sidan.

För tävlingsgrupperna i sektionerna kommer kallelse från tränarna och terminsavgiften faktureras i september.

måndag, 19 augusti 2019 12:17

Kansliet augusti 2019

kansliet

Vecka 35 och 36 har kansliet telefontid måndag till torsdag 14.00 - 16.00. När det gäller grupper inför hösten så kan vi enbart svara på frågor om dessa efter det att info om återanmälan gått ut.

Vi har även besökstid 14.00 - 18.00 ovanstående dagar förutom 5/9 då vi stänger 17.00.

tisdag, 13 augusti 2019 16:37

Utbildninghelgen hösten 2019 - 24-25/8

kansliet

Nu är programmet för vår utbildningshelg den 24-25/8 klart och inbjudan kommer sändas ut till alla tränare och ledare så snart som möjligt.

Utöver sektionsspecifika utbildningar så kommer nedanstående kurser att hållas:

Lördagen den 24/8
09.30 - 12.30 - Familjegympa - För de som ska vara ledare/tränare i familjegympan (aktiva födda 2015/2016) och inte gått den tidigare.

13.30 - 15.00 - Löp- och styrketräning - För de tränare som är intresserade av att lära sig mer om löp- och styrketräning. Främst för tävlingsgrupper men alla intresserade är välkomna att anmäla sig.

Söndagen den 25/8
09.30 - 11.00 - Introkurs - För nya tränare/ledare i föreningen.

11.00 - 12.30 - Att vara tränare - För nya tränare/ledare i föreningen samt för pryor och ass.tränare
 
13.30 - 16.30 - Handbokskursen matta/hopp - För de som ska vara tränare i grupper med aktiva födda 2014 eller tidigare i grupper som inte har krav på förkunskaper.

Länk till inbjudan:

https://form.jotform.com/solgf/ub-helgen-host-2019

Sida 1 av 133