Nyheter
  • sol-01.jpg
  • sol-02.jpg
  • sol-03.jpg
  • sol-04.jpg
  • sol-05.jpg
  • sol-06.jpg
  • sol-07.jpg
  • sol-08.jpg
Bli tränare

Bli ledare / tränare / prya

Bli tränare i SOL GF

Känner du att du skulle vilja hjälpa till som ledare/tränare i SOL GF är du varmt välkommen!

 

Vår verksamhet, att kunna erbjuda gymnastik och cheerleading för barn och ungdomar, bygger på att det finns många vuxna/äldre ungdomar som har 1-2 timmar eller mer över i veckan och som därför vill vara med och hjälpa till.

 

Förutom att det är väldigt roligt och givande att vara t.ex. tränare i en grupp så är det också ofta meriterande när man söker jobb eller olika utbildningar. Dessutom får man ett arvode vilket ger extra pengar.

Är man förälder så får man i vår Barn- och ungdomssektion (där grupperna tränar en gång i vecka) i stället för ett arvode förtur för ett eget barn som kostnadsfritt (dvs utan att betala termins-/träningsavgiften) kan vara med i den grupp där föräldern är med som tränare. (De betalar då bara medlemsavgift samt eventuell licensavgift.)

SOL GF 01

 

VAD ÄR DET SOM SKA GÖRAS?

De allra flesta av våra ledare är idag tränare eller hjälptränare i olika gymnastik- eller cheergrupper men många hjälper också till på annat sätt.

Det kan då handla om att vara med i en kommitté eller arbetsgrupp för att utveckla föreningen ytterligare.

 

HUR MÅNGA BEHÖVS?

Idag har vi över 250 ledare och tränare i föreningen men skulle behöva vara många fler för att kunna möta efterfrågan.

Någon övre gräns finns egentligen inte men ibland kan det hända att det tar en liten stund extra innan vi hittar en lämplig uppgift. Det gäller speciellt om man har önskemål att vara tränare/hjälptränare i en speciell grupp eller på en speciell dag/tid.

SOL GF 04

 

NÄR KAN MAN BÖRJA?

Det går att börja som ledare/tränare när som helst under året. Allra bäst är dock om det kan ske i samband med terminsstart inför hösten eller våren.

 

Vårt arbetsår håller på höst/vår. Det betyder att vi inför varje höst planerar och bestämmer vilka grupper vi ska ha kommande höst och vår. Ju fler tränare och hjälptränare vi har tillgängliga då desto fler grupper kan vi sätta igång.

 

Får vi igång många grupper kan fler från vår mycket långa intresselista få plats och det roligaste som vi på kansliet vet (förutom att som tränare vara med och dela glädjen under ett gympapass) är att sända iväg kallelserna under början av hösten när man vet att mottagarna kommer att bli jätteglada när de får dessa.

SOL GF 07VAD GÖR MAN SOM TRÄNARE I EN GRUPP

Som tränare i en grupp ingår man i ett tränarteam som tillsammans leder och planerar gruppens träningar under terminen. I våra yngre grupper finns vårt egna utbildningsmaterial med bl.a. exempel på färdigplanerade lektioner som man kan följa under en termin som omfattar 12-14 träningar + 1-2 uppvisningstillfällen (beroende på gruppens ålder).

Antalet aktiva i en grupp är i normalfallet strax över 20 + eventuella barn till tränare och i ett tränarteam är man vanligtvis ca 3 tränare där en har rollen som huvudtränare.

Att vara huvudtränare innebär ett litet extra administrativt ansvar samt att det är den personen som har kontakt med kansliet under året. Är man huvudtränare får man ett extra arvode för det.

När man är med som tränare så ska man (för grupper som tränar en gång i veckan) vara med på alla gruppens träningar. För tävlingsgrupper som tränar fler än en gång i veckan bestämmer man inför terminsstarten på vilken eller vilka dagar man i första hand ska vara med om man nu (vilket vi eftersträvar) äevn där är med på alla träningar.

Naturligtvis kan det vara så att man vid något tillfälle under säsongen kan tvingas lämna återbud pga. sjukdom eller av annan anledning och i de fallen så brukar övriga tränare i gruppen lösa just den träningen.

SOL GF 08


VAD MÅSTE MAN KUNNA FÖR ATT BLI LEDARE/TRÄNARE?

Det beror givetvis på vilken grupp man ska vara tränare i eller om man vill göra något annat inom föreningen.

 

Ska man vara ansvarig tränare i någon av våra tävlingsgrupper krävs det ofta att man har både utbildning och erfarenhet från just den gymnastikgrenen. Men som hjälptränare kan man lära sig övningarna steg för steg under själva träningen.

 

För våra barn- och ungdomsgrupper varierar också kraven på förkunskaper men i de flesta fall räcker det med sunt förnuft och korta instruktioner från gruppens huvudtränare för att kunna börja hjälpa till. Sedan lär man sig även här övningarna steg för steg.

 

Dessutom får man gå både våra interna och externa utbildningar för att lära sig ännu mer. Alla utbildningskostnader står SOL GF för.

SOL GF 06


FÅR MAN NÅGOT SOM LEDARE/TRÄNARE

Som tränare får man ett tränararvode för de timmar då man är på plats under träningen. Storleken på arvodet varierar beroende på hur länge man varit tränare och vilken utbildning man har. En möjlighet att tjäna extra pengar med andra ord.

 

I vår Barn- och ungdomssektion är det i stället så att om man som föräldrar som är med som tränare får förtur att ha med ett eget barn i den aktuella gruppen och att man, i stället för att få ett arvode, inte betalar terminsavgift för det. 


 

Fyller man under året 12 år eller mindre kan man bli Miniprya. Då får man inget arvode utan en biobiljett som tack samt att man får vara med på vår ledaravslutning inför julen.

 

När det gäller utbildning så står SOL GF alltid för utbildningskostnaderna.

 

HUR GÖR MAN FÖR ATT ANMÄLA SITT INTRESSE?

I början av respektive termin så sänder vi ut intresseförfrågningar om tränare till våra grupper i Barn- och ungdomssektionen samt i träningsgrupperna i Cheer och Trupp och i första hand så fyller man i en sådan för att bli tränare i dessa. Aktuella intresseförfrågningar finns på nedanstående länk:

https://form.jotform.com/solgf/sol-gf-bou-tranare


Om man vill börja efter det att en termin startat (och ovanstående formulär är stängt) eller om man vill vara tränare i en tävlingsgrupp så kan man i stället i menyn Anmälan på hemsidan välja alternativet Intresselistan - LEDARE.

När ni gjort det mejlar ni gärna också kansliet på e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så vi kan koppla samman er anmälan med era önskemål.

Lite beroende på vilken tid på året man gör anmälan så kan det ta olika lång tid innan vi hör av oss.

 

För frågor går det givetvis bra att först höra av sig till kansliet på telefon 08-88 32 12 eller e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

SOL GF 03

sol nyheter

lördag, 26 oktober 2019 02:29

Familjedagen 9/11 2019

familjedagen 2019


Vi välkomnar alla till årets familjedag i Västertorpshallen lördagen den 9/11 kl 11.00 - 15.00.

Familjedagen arrangeras i år för 24:e gången i rad så det är en härlig tradition!

OBS! Notera att i år sker all betalning med kort eller swish. Inga kontanter.

För er som vill sälja begagnade SOL-prylar hittar ni inlämningstalonger nedan.

torsdag, 24 oktober 2019 20:59

Stängt under höstlovet

kansliet

Under höstlovet vecka 44 (28/10 - 3/11) är kansliet stängt.

Under höstlovet är också alla träningar i skolgymnastiksalarna inställda då skolorna är stängda.

onsdag, 25 september 2019 22:05

Årsmötet 2019

styrelseinfo

Årsmötet 2019 är nu genomfört och följande styrelse är vald för perioden HT19/VT20:

Malena Nylin (Ordförande)
Susanne Nibelius (Kassör)
Michael Hultén (Ordinarie ledamot)
Linn Kimreus (Ordinarie ledamot)
Linda Lindwall (Ordinarie ledamot)
Emma Mueller (Ordinarie ledamot)
Emelie Magnusson (Ordinarie ledamot)
Yvonne Nibelius (Suppleant)
Amanda Källén (Suppleant)
Sergei Karetnikov (Suppleant)

kansliet

Höstens schema för grupper utan krav på förkunskaper är nu fastställt för BoU, Cheer och Trupp även om det i vissa fall fortsatt kan ske förändringar.

Ni hittar tiderna på följande länk: https://www.sol-flickorna.se/schema


Återanmälningsperioden för att bekräfta fortsatt träning för de som gick i en grupp utan krav på förkunskaper våren 2019 är nu över för alla grupper. Ta kontakt med kansliet om ni gick i en grupp utan krav på förkunskaper under våren 2019 och har missat att göra en återanmälan.

För anmälan från intresselistan kommer mejl med mer info att sändas ut till de på intresselistan den 4/9.

Anmälan från intresselistan till cheer träningsgrupper (födda 2005-2013) och trupp träningsgrupper (flickor födda 2007-2010) kommer att öppna torsdagen den 5/9 kl. 16.00.

Anmälan från intresselistan till samtliga grupper i Barn och ungdomssektionen (födda 2011 - 2016) kommer att öppna lördagen den 7/9 kl. 17.00.

I båda fallen är det då först-till-kvarn som gäller så man måste fysiskt försöka boka en ledig plats för att kunna få en sådan.

Många platser/grupper bokas och blir fulla på mindre än en minut. Andra grupper kan vara fulla redan från start och har då inga bokningsbara platser. En viss info om hur bokningsläget ser ut finns i anslutning till respektive grupp på bokningssidan.

I samtliga fall gäller att när man har gjort en återanmälan eller bokat en plats vid släppet till intresselistan så får man automatiskt en faktura på terminsavgiften via mejl. Denna faktura har en betalningstid på 7 dagar vilket innebär att betalningen ska vara SOL GF tillhanda senast 7 dagar efter det att man fått fakturan. Är fakturan efter det fortsatt obetald så styrks den OCH platsen. Ingen påminnelse kommer sändas ut!

All bokning sker via vår bokningssida: https://sportadmin.se/hemsida/form/form2.asp?F={9D586709-4592-4DB7-9099-E7F7A46D0EFE}

Bekanta er gärna med bokningssidan i god tid innan det att platserna släpps och är det första gången ni ska boka en plats så läs även informationslänkarna som ni hittar på den sidan.

För tävlingsgrupperna i sektionerna kommer kallelse från tränarna och terminsavgiften faktureras i september.

måndag, 19 augusti 2019 12:17

Kansliet augusti 2019

kansliet

Vecka 35 och 36 har kansliet telefontid måndag till torsdag 14.00 - 16.00. När det gäller grupper inför hösten så kan vi enbart svara på frågor om dessa efter det att info om återanmälan gått ut.

Vi har även besökstid 14.00 - 18.00 ovanstående dagar förutom 5/9 då vi stänger 17.00.

tisdag, 13 augusti 2019 16:37

Utbildninghelgen hösten 2019 - 24-25/8

kansliet

Nu är programmet för vår utbildningshelg den 24-25/8 klart och inbjudan kommer sändas ut till alla tränare och ledare så snart som möjligt.

Utöver sektionsspecifika utbildningar så kommer nedanstående kurser att hållas:

Lördagen den 24/8
09.30 - 12.30 - Familjegympa - För de som ska vara ledare/tränare i familjegympan (aktiva födda 2015/2016) och inte gått den tidigare.

13.30 - 15.00 - Löp- och styrketräning - För de tränare som är intresserade av att lära sig mer om löp- och styrketräning. Främst för tävlingsgrupper men alla intresserade är välkomna att anmäla sig.

Söndagen den 25/8
09.30 - 11.00 - Introkurs - För nya tränare/ledare i föreningen.

11.00 - 12.30 - Att vara tränare - För nya tränare/ledare i föreningen samt för pryor och ass.tränare
 
13.30 - 16.30 - Handbokskursen matta/hopp - För de som ska vara tränare i grupper med aktiva födda 2014 eller tidigare i grupper som inte har krav på förkunskaper.

Länk till inbjudan:

https://form.jotform.com/solgf/ub-helgen-host-2019

Sida 1 av 133