Nyheter
 • sol-01.jpg
 • sol-02.jpg
 • sol-03.jpg
 • sol-04.jpg
 • sol-05.jpg
 • sol-06.jpg
 • sol-07.jpg
 • sol-08.jpg

Anmälningsportalen

Gruppbyten redan aktiva

Nedanstående information om gruppbyten gäller i första hand gruppbyten inom vår Barn- & Ungdomssektion (BoU).

 

 • Önskar man byta grupp inom SOL GF, mellan grupper i BoU-sektionen eller mellan grupper i olika sektioner, beter man sig på lite olika sätt.

  Under menyvalet Vanliga Frågor har vi gjort en översikt om hur det går till och när man kan sända in sina önskemål.

 

 • Är man aktiv i en grupp i SOL GF, oavsett sektionstillhörighet, så ska man aldrig göra en ny anmälan till Intresselistan. Anmälan till Intresselistan görs enbart när man vill börja i föreningen första gången eller om man varit aktiv och har slutat och därmed vill göra en återanmälan efter det uppehållet.

 • Är man aktiv i en annan förening och vill byta till SOL GF följer man också råden om gruppbyten och den tidsplan som finns på sidan Vanliga Frågor.

  I första hand reserverar vi dock eventuellt lediga platser till de som redan är aktiva i föreningen.

  Nytt från sommaren 2016 är att vi även har skapt en sida där vi lägger ut lediga platser i grupper som har vissa krav på förkunskaper. Om man uppfyller förkunskapskraven, har rätt ålder för gruppen och hittar en grupp i en sektion som man är intresserad av tar man kontakt med den som är ansvarig för gruppen för att anmäla sitt intresse om att byta till den gruppen. Det gäller även för de som ännu inte är aktiva i SOL GF men som anser sig uppfylla förkunskapskraven.

 

GRUPPBYTEN MELLAN GRUPPER I BARN- & UNGDOMSSEKTIONEN

Vi försöker alltid genomföra önskade interna gruppbyten mellan grupper i Barn- & Ungdomssektionen innan vi erbjuder lediga platser inom BoU till någon som står på intresselistan eller som vill byta från annan förening.

 

Önskar ni byta grupp inom Barn- & Ungdomssektionen läser ni först mer om terminer och gruppbyten under Vanliga Frågor. Där hittar ni information om hur ni sänder in era önskemål beroende när på året det sker.

 

Tänk på att man aldrig kan byta till en grupp med aktiva födda tidigare än det födelseår man själv har.

 

GRUPPBYTEN FRÅN BARN- & UNGDOMSSEKTIONEN TILL ÖVRIGA SEKTIONER

 

Vi vet att intresset är mycket stort att kunna få byta från grupperna i BoU-sektionen som tränar en gång i veckan till någon av de andra sektionerna med träning två eller fler gånger per vecka.

 

Speciellt när det handlar om aktiva i grupper 7-8 år eller äldre.

 

Tyvärr hindrar bristen på ändamålsenliga lokaler inom vårt upptagningsområde oss effektivt från att starta så många grupper som efterfrågas. Även om sektionernas målsättningar är att kunna möta de aktivas önskemål så kan det ofta vara svårt att uppfylla våra målsättningar.

 

Om man vill byta till en grupp som inte kräver förkunskaper sänder man ett mejl till kansliet med info om var man nu går och vilken grupp man vill byta till. När man kan sända in sådana mejl till kansliet framgår av informationen om gruppbyten på vår sida  för Vanliga Frågor.

 

Om man vill byta till en grupp som har förkunskapskrav får man löpande hålla koll på sidan "Anmälan till grupper med förkunskapskrav" på anmälningsportalen.

sol nyheter

lördag, 26 oktober 2019 02:29

Familjedagen 9/11 2019

familjedagen 2019


Vi välkomnar alla till årets familjedag i Västertorpshallen lördagen den 9/11 kl 11.00 - 15.00.

Familjedagen arrangeras i år för 24:e gången i rad så det är en härlig tradition!

OBS! Notera att i år sker all betalning med kort eller swish. Inga kontanter.

För er som vill sälja begagnade SOL-prylar hittar ni inlämningstalonger nedan.

torsdag, 24 oktober 2019 20:59

Stängt under höstlovet

kansliet

Under höstlovet vecka 44 (28/10 - 3/11) är kansliet stängt.

Under höstlovet är också alla träningar i skolgymnastiksalarna inställda då skolorna är stängda.

onsdag, 25 september 2019 22:05

Årsmötet 2019

styrelseinfo

Årsmötet 2019 är nu genomfört och följande styrelse är vald för perioden HT19/VT20:

Malena Nylin (Ordförande)
Susanne Nibelius (Kassör)
Michael Hultén (Ordinarie ledamot)
Linn Kimreus (Ordinarie ledamot)
Linda Lindwall (Ordinarie ledamot)
Emma Mueller (Ordinarie ledamot)
Emelie Magnusson (Ordinarie ledamot)
Yvonne Nibelius (Suppleant)
Amanda Källén (Suppleant)
Sergei Karetnikov (Suppleant)

kansliet

Höstens schema för grupper utan krav på förkunskaper är nu fastställt för BoU, Cheer och Trupp även om det i vissa fall fortsatt kan ske förändringar.

Ni hittar tiderna på följande länk: https://www.sol-flickorna.se/schema


Återanmälningsperioden för att bekräfta fortsatt träning för de som gick i en grupp utan krav på förkunskaper våren 2019 är nu över för alla grupper. Ta kontakt med kansliet om ni gick i en grupp utan krav på förkunskaper under våren 2019 och har missat att göra en återanmälan.

För anmälan från intresselistan kommer mejl med mer info att sändas ut till de på intresselistan den 4/9.

Anmälan från intresselistan till cheer träningsgrupper (födda 2005-2013) och trupp träningsgrupper (flickor födda 2007-2010) kommer att öppna torsdagen den 5/9 kl. 16.00.

Anmälan från intresselistan till samtliga grupper i Barn och ungdomssektionen (födda 2011 - 2016) kommer att öppna lördagen den 7/9 kl. 17.00.

I båda fallen är det då först-till-kvarn som gäller så man måste fysiskt försöka boka en ledig plats för att kunna få en sådan.

Många platser/grupper bokas och blir fulla på mindre än en minut. Andra grupper kan vara fulla redan från start och har då inga bokningsbara platser. En viss info om hur bokningsläget ser ut finns i anslutning till respektive grupp på bokningssidan.

I samtliga fall gäller att när man har gjort en återanmälan eller bokat en plats vid släppet till intresselistan så får man automatiskt en faktura på terminsavgiften via mejl. Denna faktura har en betalningstid på 7 dagar vilket innebär att betalningen ska vara SOL GF tillhanda senast 7 dagar efter det att man fått fakturan. Är fakturan efter det fortsatt obetald så styrks den OCH platsen. Ingen påminnelse kommer sändas ut!

All bokning sker via vår bokningssida: https://sportadmin.se/hemsida/form/form2.asp?F={9D586709-4592-4DB7-9099-E7F7A46D0EFE}

Bekanta er gärna med bokningssidan i god tid innan det att platserna släpps och är det första gången ni ska boka en plats så läs även informationslänkarna som ni hittar på den sidan.

För tävlingsgrupperna i sektionerna kommer kallelse från tränarna och terminsavgiften faktureras i september.

måndag, 19 augusti 2019 12:17

Kansliet augusti 2019

kansliet

Vecka 35 och 36 har kansliet telefontid måndag till torsdag 14.00 - 16.00. När det gäller grupper inför hösten så kan vi enbart svara på frågor om dessa efter det att info om återanmälan gått ut.

Vi har även besökstid 14.00 - 18.00 ovanstående dagar förutom 5/9 då vi stänger 17.00.

tisdag, 13 augusti 2019 16:37

Utbildninghelgen hösten 2019 - 24-25/8

kansliet

Nu är programmet för vår utbildningshelg den 24-25/8 klart och inbjudan kommer sändas ut till alla tränare och ledare så snart som möjligt.

Utöver sektionsspecifika utbildningar så kommer nedanstående kurser att hållas:

Lördagen den 24/8
09.30 - 12.30 - Familjegympa - För de som ska vara ledare/tränare i familjegympan (aktiva födda 2015/2016) och inte gått den tidigare.

13.30 - 15.00 - Löp- och styrketräning - För de tränare som är intresserade av att lära sig mer om löp- och styrketräning. Främst för tävlingsgrupper men alla intresserade är välkomna att anmäla sig.

Söndagen den 25/8
09.30 - 11.00 - Introkurs - För nya tränare/ledare i föreningen.

11.00 - 12.30 - Att vara tränare - För nya tränare/ledare i föreningen samt för pryor och ass.tränare
 
13.30 - 16.30 - Handbokskursen matta/hopp - För de som ska vara tränare i grupper med aktiva födda 2014 eller tidigare i grupper som inte har krav på förkunskaper.

Länk till inbjudan:

https://form.jotform.com/solgf/ub-helgen-host-2019

Sida 1 av 133