SOL flickorna

Schema Barn- & Ungdomssektionen

AKTUELLT SCHEMA BARN & UNGDOMSSEKTIONEN HÖSTEN 2018

(Schemat uppdaterat senast 2018-09-28) 

FAMILJEGYMPA (Pojkar och flickor födda 2014/2015)

Lördagar
Johan Skytteskolan gymnastiksal höger - 10.00 - 11.00

Söndagar
Herrängens skola gymnastiksalen - 09.00 - 10.00
Hägerstenshamnens skola gymnastiksalen - 12.00 - 13.00
Johan Skytteskolan gymnastiksal höger - 11.00 - 12.00
Utsäljeskolan gymnastiksalen - 09.00 - 10.00


BARNGRUPPER (Pojkar och flickor födda 2012/2013 samt pojkar födda 2011)

Tisdagar
Hägerstensåsens skola gymnastiksalen - 17.00 - 18.00 P/F-2012/2013
Johan Skytteskolan gymnastik höger - 18.00 - 19.00 P/F 2012

Onsdagar
Solfagraskolan gymnastik - 17.00 - 18.00 P/F-2012/2013

Lördagar
Johan Skytteskolan gymnastik höger - 11.00 - 12.00 P/F 2012/2013

Söndagar
Mälarhöjdens skola gymnastiksal B - 09.00 - 10.00 P/F-2012/2013
Johan Skytteskolan gymnastik höger - 10.00 - 11.00 P/F 2012/2013
Hägerstenshamnens skola gymnastiksalen - 11.00 - 12.00 P/F 2012/2013



FLICKGRUPPER (Flickor födda 2010/2011)

Måndagar

Mälarhöjdens skola gymnastik sal A - 18.00 - 19.00 F-2011
Mälarhöjdens skola gymnastik sal A - 19.00 - 20.00 F-2010

Tisdagar
Hägerstensåsens skola gymnastik - 18.00 - 19.00 F-2010/2011
Hägerstensåsens skola gymnastik - 19.00 - 20.00 F-2010

Onsdagar
Solfagraskolan gymnastik - 18.00 - 19.30 F-2010/2011

Lördagar
Mälarhöjdens skola gymnastik sal B - 10.00 - 11.00 F.2011

Söndagar
Utsäljeskolan gymnastik - 10.00 - 11.00 F-2011

Information om när vi fyller på i grupperna sänds alltid ut till de som är registrerade på vår intresselista (www.sol-flickorna.se/intresselistan). Därefter har man ett par dagar på sig innan platserna släpps enligt principen "först till kvarn".

Schema Cheersektionen

AKTUELLT SCHEMA CHEERSEKTIONEN HÖSTEN 2018
(Schemat uppdaterat senast 2018-09-25)


Cheerleading F-2012 - Cheerskolan
Måndagar 17.00-18.00 Juringeskolan

Cheerleading F-2011 - Förberedande Miniminior 2011
Onsdagar 17.00 - 18.30 Mälarhöjdens skola gymnastiksal A

Cheerleading F-2010 - Förberedande Miniminior 2010
Måndagar 18.00 - 19.30 Juringeskolan

Cheerleading F-2009 - Miniminior träning
Söndagar 13.30 - 15.00 Juringeskolan

Cheerleading F-2007-2008 - Minior träning
Lördagar 13.00 - 15.00 Hägerstenshamnens skola

Cheerleading F-2003-2006 - Junior träning
Fredagar 17.00 - 19.00 Västertorpshallen (lilla)


Utöver ovanstående tider kan man i vissa fall komplettera träningen ovan med ytterligare en dag. Det valet kan dock göras först när man fått plats i någon av träningsgrupperna.

Information om när vi fyller på i grupperna sänds alltid ut till de som är registrerade på vår intresselista (www.sol-flickorna.se/intresselistan). Därefter har man ett par dagar på sig innan platserna släpps enligt principen "först till kvarn".

Schema Trupp UT-grupper

AKTUELLT SCHEMA TRUPPSEKTIONEN UT-TRUPPER HÖSTEN 2018
(Schemat uppdaterat senast - 2018-08-28) 

Dessa grupper tränar 2 ggr i veckan.

I UT-trupperna man börjar från intresselistan. Erfarenhetsmässigt så består grupperna av både de som är helt nybörjare och de som har tränat gymnastik några år.

Grupperna har även som mål att delta på någon föreningstävling i slutet av våren under verksamhetsåret. Det är dock inget tvång att vara med i så fall om man inte vill det.

UT F-2009 Grön
Onsdagar 17:00-18:30 i Hägerstenshamnens skola
Lördagar 14:00-15:30 i Hägerstensåsens skola

UT F-2009 Gul
Tisdagar 18:30-20:00 i Hägerstenshamnens skola
Lördagar 15:30-17:00 i Hägerstensåsens skola

UT F-2008 Grön
Tisdagar 18:00-19:30 i Mälarhöjdens skola sal A
Torsdagar 17:00-18:20 i Hägerstenshamnens skola

UT F-2008 Gul
Torsdagar 19:40-21:00 i Hägerstenshamnens skola
Söndagar 14:00-15:30 i Hägerstensåsens skola

UT F-2008 Vit
Torsdagar 18:20-19:40 i Hägerstenshamnens skola
Söndagar 15:30-17:00 i Hägerstensåsens skola

UT F-2007 Grön
Tisdagar 19:30-21:00 i Mälarhöjdens skola sal A
Lördagar 12:00-14:00 i Hägerstensåsens skola

UT F-2006/2007 Vit
Tisdagar 18:30-20:30 i Mälarhöjdens skola sal B
Söndagar 16:00-18:00 i Juringeskolan

UT F-2006 Grön
Onsdagar 18:00-19:30 i Mälarhöjdens skola sal B
Söndagar 9:00-10:30 i Hägerstensåsens skola

UT F-2006 Gul
Onsdagar 19:30-21:00 i Mälarhöjdens skola sal B
Söndagar 10:30-12:00 i Hägerstensåsens skola

Information om när vi fyller på i grupperna sänds alltid ut till de som är registrerade på vår intresselista (www.sol-flickorna.se/intresselistan). Därefter har man ett par dagar på sig innan platserna släpps enligt principen "först till kvarn".

Kansliet
fredag, 25 maj 2018 13:25

SOL-flickorna och GDPR

SOL-flickorna och GDPR


Från idag den 25 maj 2018 gäller den nya GDPR-lagen som i Sverige kallas Dataskyddsförordningen och som ersätter den tidigare personuppgiftslagen (PUL).

Till största delen överlappar de varandra men GDPR är lite mer omfattande när det gäller att organisationer ska berätta mer om vad det är för personuppgifter som man hanterar och varför.

SOL-flickornas GF följer den nya lagen och har i samband med införandet uppdaterat de användarvillkor som vi har för alla de som är medlemmar i föreningen eller som anmäler sig till öppna aktiviteter eller vår intresselista.

Nedan hittar ni mer info om våra användarvillkor samt hur ni enklast gör för att stämma av era registrerade uppgifter:


ANVÄNDARVILLKOR


Alla som deltar i SOL-flickornas GF behöver godkänna de nya användarvillkoren som ersätter de villkor som gällde för PUL och som ni tidigare har godkänt.

Godkännandet kan ske på flera olika sätt där de vanligaste är:

Vid betalning av deltagaravgifter
Vid återanmälan till grupper
Vid nyanmälan till intresselistan
Vid användande av vår medlemsapp (rekommenderas, se nedan)

Vår huvudsakliga grund för att hantera personuppgifter är för att kunna hantera den löpande verksamheten vilket innebär att vi hanterar dessa pga. avtalet om medlemskap mellan den aktive (målsman för omyndiga medlemmar) och föreningen. Till det kommer en del olika lagar (t.ex. bokföringslagen) som gör att vi på rättslig grund behöver spara personuppgifter även efter det att en aktiv slutat.

Ni kan läsa mer om våra användarvillkor på följande länk:
ANVÄNDARVILLKOR SOL-FLICKORNAS GF


SPORTADMIN MEDLEMSAPP

För att få en överblick över bl.a. de personuppgifter som finns registrerade för en medlem och även enkelt kunna rätta eventuella felaktigheter rekommenderar vi att ni laddar hem Sportadmins medlemsapp.

I den hittar ni utöver namn, adress och kontaktuppgifter även eventuella kallelser (om gruppen använder dessa) samt en översikt över utsända meddelanden och ett aktivitetsschema för den aktive. Det går också att ändra namn och kontaktuppgifter direkt i appen.

En ytterligare smart funktion för idrottsföräldern som har barn i olika lag/grupper och föreningar är att man kan få en tydlig överblick genom att samla allt i ett och samma flöde (med andra ord: ni behöver inte växla mellan olika vyer!).

Men självklart kan man även filtrera och enbart visa exempelvis aktiviteter kopplade till en specifik medlem.

Ladda ner på Appstore
Ladda ner på Google Play


WEBBKANSLIET

Har man inte tillgång till en smartphone kan man även logga och och komma åt sina uppgifter via vårt intranät Webbkansliet.

Webbkansliet är i första hand till för våra tränare och ledare men det finns även möjlighet att som medlem eller kontaktperson till en medlem logga in för att stämma av och eventuellt uppdatera registrerade personuppgifter.

Gå till Webbkansliet via följande länk:
INLOGGNING WEBBKANSLIET FÖR MEDLEM/MÅLSMAN


KANSLIET

För ändring av uppgifter och vid frågor går det även bra att kontakta kansliet. Enklast då på e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..


DOKUMENT I ANSLUTNING TILL DEN NYA LAGEN

Dokument i anslutning till den nya lagen hittar ni nedan i denna nyhet och de omfattar:

Register över behandlingar där SOL-flickornas GF är personuppgiftsansvarig
Integritetspolicy

Få Riksidrottsförbundets hemsida hittar ni mer information. T.ex. uppförandekoden som SOL-flickornas GF följer.

SOL-flickorna på Facebook

sol nyheter

adidasoverall modell 2018 dam

Nu går det att beställa defileringsoverallen från Adidas igen och första beställningsdatumet är redan den 10/10. Leverans sker då preliminärt vecka 1 2019 men med lite tur kan det bli så att overallerna hinner komma till jul.

Beställningen görs på följande länk:

https://form.jotform.com/solflickorna/defileringsoverall

För tränare som har gått Svenska Gymnastikförbundets Baskurs mejlas beställningarna denna gång till kansliet.

För grupper som använder den lite enklare defileringsoverallen från Stadium så beställs den som vanligt via deras föreningswebbshop.

Läs mer om beställningar hos Stadium på följande sida:

https://www.sol-flickorna.se/sol-profilmaterial-stadium

Hör alltid med gruppens tränare vilken overall gruppen som sådan rekommenderar. Overallen från Adidas är obligatorisk för grupper som tävlar på nationell nivå.

fredag, 28 september 2018 17:33

Kallelser och återanmälan hösten 2018

kansliet

Informationen är senast uppdaterad 2018-09-28.

Alla bokningar görs via vår bokningssida.

Samtliga platser till grupper utan krav på förkunskaper är nu släppta för hösten 2018.

I vissa grupper finns det fortfarande platser lediga och de kan då bokas direkt via bokningssidan på länken ovan.

Om ni inte hittar någon plats där som passar gör ni en anmälan till vår intresselista för att få information släpp av lediga platser till kommande terminer - www.sol-flickorna.se/intresselistan.

Om det dyker upp återbud eller om vi får tag i fler tränare så kan det dyka upp fler lediga platser i grupperna under terminen eller så kan det även startas nya grupper. Dessa platser släpps då löpande via bokningsslidan.

Om någon förälder kan vara med som tränare i en grupp kan det var så att det går att skriva in denne + barn även i grupper som är fulla.

I dagsläget krävs dock i de flesta fall någon form av tränarerfarenhet (det behöver inte vara gymnastik) eller egen gymnastikerfarenhet för att det ska vara möjligt. Ta kontakt med kansliet vid förfrågan/intresse - Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Har man ingen egen tidigare erfarenhet av gymnastik eller att vara tränare så kommer vi ha nya utbildningstillfällen i januari.

För schema över höstens grupper utan krav på förkunskaper se: https://www.sol-flickorna.se/schema

onsdag, 26 september 2018 21:54

SOL GF

solgf

Årsmötet 2018 var välbesökt med totalt 89 närvarande varav 74 röstberättigade.

En anledning till det stora antalet närvarande var troligtvis styrelsens förslag att byta namn på föreningen till SOL Gymnastikförening (SOL GF).

Med acklamation kunde mötesordförande Calle Myrsell konstatera att styrelsens förslag samlade över de 2/3-delarna av antalet avgivna röster som behövdes för att förslaget skulle gå igenom.

Vi kommer därför att hos RF ansöka om namnändring till SOL GF.

Namnändringen är en process som tar lite tid och  när det är helt klart så kommer ny länk till hemsidan att bli solgf.se. Tillsvidare gäller dock gamla adresser och länkar.

Under innevarande verksamhetsår kommer styrelsen att se över föreningens profilmaterial och annan grafisk formgivning. Man var dock tydliga på årsmötet att det kommer att bli en mjuk övergång där t.ex. fungerande föreningskläder och liknande även fortsättningsvis kan användas.

I övrigt så omvaldes Malena Nylin som föreningsordförande och även övriga ordinarie styrelseledamöter vars mandatperiod tog slut omvaldes. Årsmötet beslöt att styrelsen det kommande verksamhetsåret ska ha två suppleanter och bestå av Emma Mueller (omval) och Emelie Magnusson (nyval).

tisdag, 18 september 2018 10:26

Cecilia Brunlöf i Mixedlandslaget

cecilia brunlof trupp mixedlandslaget

Vi har just nåtts av beskedet att Cecilia Brunlöf har kommit med i mixedlandslaget som kommer att tävla på EM i Portugal i oktober.

Ett stort grattis önskar vi Cissi som har representerat SOL-flickorna sedan hon vid 8 års ålder började med gymnastik. (Foto från gymnastik.se)

styrelseinfo

SOL-flickornas styrelse har beslutat att lägga sektionen för rytmisk gymnastik vilande per den 30 september 2018. Det innebär att efter detta datum förekommer ingen verksamhet inom rytmisk gymnastik i SOL-flickornas GFs namn. Ingen ordförande och inga tränare har då uppdrag från föreningen, ingen träning kan förekomma och inga gymnaster kan tävla i föreningens namn. Eventuella tävlingslicenser upphör att gälla den 30 september 2018.

Det är styrelsens bedömning att verksamheten i den aktuella sektionen under en längre tid har bedrivits på ett sätt som inte är förenligt med föreningens verksamhetshandbok. Verksamheten är inte heller förenlig med den värdegrund som SOL-flickornas GF står för och strider mot Svenska Gymnastikförbundets styrande dokument med bland annat Uppförandekoden.  Det är vårt yttersta ansvar att agera. Det handlar om en kedja av flera både större och mindre händelser inom sektionen som tillsammans skapar den helhet som leder fram till detta beslut.

måndag, 20 augusti 2018 13:31

Öppettider kansliet början av hösten 2018

kansliet

Under början av hösten 2018 (v34-36) kommer kansliet ha nedanstående öppettider:

Måndag - torsdag 14.00 - 18.00. (Måndag 20/8 från 15.00.)

Telefontiden börjar vecka 35 och är då 14.00 - 16.00.

Utkvittering av kodkort till lokaler som kräver sådana kan ske från onsdagen den 22/8. För grupper i BoU-sektionen kan nycklar, kort och material hämtas från vecka 36.

Sida 1 av 128
Föreningsinfo

Höstlovsläger 2018 trupp

kansliet

HÖSTEN 2018

Kansliet är från vecka 37 öppet enligt nedan.

Telefontid: måndag - torsdag 14.00 - 16.00

Besökstid: måndag och onsdag 14.00 - 19.00 samt
tisdag och torsdag 14.00 - 16.30


Nedan hittar ni eventuella avvikelser:

Inga avvikelser just nu

Övrig information om kansliet finns på adressen www.sol-flickorna.se/kansliet.

Sponsorer

SOL aktiviteter

2018-11-10

Familjedagen
2018-11-10 11:00 - 15:00
Lördag 10 november 2018 10.00 – 15.00 är det dags för årets Familjedag i Västertorpshallen. Familjedagen arrangeras av SOL-flickornas GF i samarbete med Västertorpshallen. • Gymnastikuppvisningar • Prova på cheer/gympa • Chokladhjul • Tipspromenad • Tävlingar • Fiskdamm Försäljning av: • Gymnastikmateriel • Hembakat bröd • Kaffe och våfflor • Korv • Lotter

2018-12-15

Juluppvisningarna
2018-12-15
Info kommer på hemsidan senare

Sponsorer

verasport logo 600pxl
Stadium Member ger 3% extra till SOL-flickornas GF! Koppla ditt kort nu!

Stadium Member ger 3% extra till SOL-flickornas GF! Koppla ditt kort nu!

Stöd SOL-flickorna - Koppla ditt spelkort till oss!

Stöd SOL-flickorna - Koppla ditt spelkort till oss!
SOL Prenumerera på Bingolotter

SOL Prenumerera på Bingolotter

SOL-flickorna på Facebook

Gymcross på Facebook