Nyheter
 • sol-01.jpg
 • sol-02.jpg
 • sol-03.jpg
 • sol-04.jpg
 • sol-05.jpg
 • sol-06.jpg
 • sol-07.jpg
 • sol-08.jpg

SOL-hallen

onsdag, 01 juli 2009 13:26

Operation RÄDDA GYMPAN!

Svenska Gymnastikförbundet drar under Almedalsveckan 2009 igång Operation Rädda Gympan! Under idrottens dag den 1 juli lyfter man fram den fråga som vi (se nedan) och andra gymnastikföreningar har märkt så tydligt de senaste åren. Nämligen hur redskapsproblemen växer och på sikt hotar hela verksamheten.

 

Vi hoppas att detta ska innebära att kommunerna och andra inblandade ska få upp ögonen för gymnastiken och på ett mer naturligt sätt ta hänsyn till vår verksamhet vid t.ex ny- och ombyggnation.

 

Läs mer om projektet på Svenska Gymnastikförbundets hemsida.

pressklipp 01

 

I veckans nummer av lokaltidningen Mitt-I-Söderort tar man i en artikel upp våra (och gymnastikens) allt större problem när det gäller att kunna ha tillgång till gymnastikredskap på träningarna. Något som ju är en förutsättning för att kunna bedriva redskapsgympa.

 

Har ni inte fått ett eget nummer i brevlådan hittar ni tidningen även på nätet via denna länk: http://arkiv.mitti.se:4711/2009/27/soderort_bandhagen/MISB18A20090630SBV1.pdf.

 

Om länken ovan slutar att fungera finns en kopia av artikeln även i vårat dokumentarkiv.

 

pdf MITT-I-SÖDERORT Flickor nekas redskap (137 KB)

Knappt har det härliga gympakollot tagit slut innan det är dags att i stället tänka på framtiden och de mycket stora problem som vi som gymnastikförening står inför när vi inte längre kan ha tillgång till rätt redskap på våra träningar.

 

Inga redskap - ingen träning är det enkla fakta som vi har tagit upp i ett öppet brev som vi idag har sänt till Madeleine Sjöstedt som är Kultur- och Idrottsborgarråd i Stockholm stad.

 

Då vi inte kan bedriva långsiktigt hållbar verksamhet genom att förlita oss på tur ber vi henne i brevet att, tillsammans med berörda parter, verka för så att en snabb och stabil lösning på våra (och andra gymnastikföreningars) redskapsproblem tas fram. Då kan vi i stället kan inrikta oss på att utöka vår verksamhet för att bereda plats för alla intresserade som står på våra väntelistor.

 

Klicka på "Läs mer" för att ta del av innehållet i brevet.

måndag, 01 december 2008 02:19

Vad är SOL-hallen?

Under arbetsnamnet "SOL-hallen" kommer vi att publicera information om vårt arbete för att få tillgång till fler lokaler. Lokaler som dessutom behöver vara ändamålsenliga för att kunna användas effektivt och även för att uppfylla de krav som de aktiva, både nya och gamla, ställer för att de ska känna att de har möjlighet att fortsätta utvecklas.

 

Det kommer alltså att handla om olika förslag på lösningar som omfattar både skolor och hallar.

 

Något av det ni kommer att hitta på denna sida är:

 

 • Förslag på nya hallar
 • Förslag på om-/nybyggnation på gamla hallar
 • Förslag på kompletteringar av skolgymnastiksalar
 • Skrivelser till kommuner och förbund
 • Kommentarer till olika beslut eller liknande
 • Goda exempel från andra delar av landet och våra grannländer

 

Dessutom våra visioner och tankar på vad vi vill skapa i anslutning till träning och tävling. Dvs olika mervärden som vi tror gynnar de aktiva och de som funderar på att börja.

 

Tyvärr är lokalerna den fråga som allra mest påverkar vår möjlighet att utvecklas för att kunna tillhandahålla den verksamhet som efterfrågas av både nya och gamla medlemmar samt köande. Samtidigt som det är den fråga som vi har allra minst möjlighet att påverka själva utan där vi i stort sett helt är utelämnade till vilka beslut andra fattar.

 

Parallellt startar vi också sidan SOL-hallen på Facebook - www.facebook.com/gilla.solhallen

sol nyheter

Trollbacken 2019

Helgen den 11-12 Maj var RT-Ungdom Gul och RT-Ungdom Grön och tävlade Trollbäckscupen.

Lördagen den 11 Maj tävlade RT Ungdom Grön i klassen GKT Sjuan Pool 1 och tog en 4e plats i hopp, brons i tumbling samt silver och 7:a (2 lag) i fristående. Helt överraskande tog tjejerna även hem totalpokalen för hela tävlingen också!

Söndagen den 12 Maj tävlade RT Ungdom Gul i klassen GKT Sjuan pool 2 där det blev ett silver i fristående, 6e plats i tumbling och en 9e plats i hopp.

söndag, 12 Maj 2019 19:52

GULD till Elittruppen Ungdom i Falun

Guld på rikstrean i Falun

Idag var Elittruppen Ungdom i Falun och tog GULD på Rikstrean Dam 13 år och äldre!

onsdag, 08 Maj 2019 23:39

Prova-på dagar i Cheerleading

Cheerleading

Vår cheerleadingsektion bjuder nu in till två olika prova-på dagar för dig som är intresserad av cheerleading men som inte redan går i någon av grupperna i cheersektionen.

Den första avser de födda 2012 som är intresserade av att börja i höstens nya förberedande tävlingsgrupp. Den prova-på träningen äger rum lördagen den 11/5 i Västertorpshallen (lilla) och anmälan görs på nedanstående länk där även mer info finns:

Anmälningstiden har gått ut för prova-på dagen för de födda 2012.

Den andra dagen avser de födda 2001 - 2007 som vill börja i någon av våra äldre tävlingsgrupper och som har tidigare erfarenhet av att ha tränat cheerleading och/eller gymnastik eller på annat sätt anser dig ha skaffat motsvarande kunskaper. Den prova-på träningen äger rum fredagen den 24/5 i Västertorpshallen (lilla) och anmälan samt mer info hittas på nedanstående länk:

https://form.jotform.com/solgf/prova-cheer-2001-2007

För frågor hänvisas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Övrig info om platser inför hösten 2019

En prova-på dag för de födda 2012 till trupp kommer att arrangeras i augusti och inbjudan kommer senare.

För övriga grupper/sektioner finns just nu inga prova-på dagar planerade.

Platser i grupper utan krav på förkunskaper kommer att släppas i höst och information sänds då ut till de som finns med på vår intresselista (www.sol-flickorna.se/intresselistan).

Platser i grupper med krav på förkunskaper läggs ut på vår annonssida för sådana platser/grupper på följande länk: www.sol-flickorna.se/anmalan-fk

onsdag, 08 Maj 2019 05:40

Gympakollot 2019

Gympakollo 2019

Nu öppnar vi upp anmälan till sommarens första gympakollo som arrangeras i Västertorpshallen 13-14 samt 17-19 juni.

Gympakollot är öppet för gymnaster i våra barngrupper (födda 2012-2013) och flickgrupper (födda 2010-2011) från Barn & Ungdomssektionen samt även intresserade på intresselistan i motsvarande åldrar.

Kostnaden för en vecka (5 dagar) är 1200:- vilken betalas med kort i samband med anmälan.

Vi kan preliminärt ta emot max 80 deltagare. Uppdat - Kollot är nu fullt!

Klicka på Läs mer nedan för hela inbjudan samt länk till anmälningsformuläret.

Ni kan även komma till anmälningsformuläret (och inbjudan) genom att klicka på kollologgan ovan.

söndag, 05 Maj 2019 18:32

Årets tränare 2018 & 2019

Årets tränare 2018 & 2019


Stipendiet "Årets tränare/ledare delas alltid ut på SOL-dagen. I år hade vi förmånen att kunna dela ut två stipendier eftersom SOL-dagen 2018 blev inställd men självklart fanns det många fantastiska tränare/ledare även då vilket gjorde det extra roligt på årets SOL-dag.

Årets tränare/ledare 2018 - Amanda Källén (Trupp)

Motivering: I gymnastikhallen är Amanda tränaren och som alltid är positiv, har nära till skratt och ser möjligheterna trots en ibland begränsad redskapstillgång. Hon har under åren varit ledare för många olika nivåer och åldrar och möter alla gymnaster med samma engagemang! Hon ställer alltid upp, även för de grupper som hon inte är ordinarie tränare för.

Efter en tid som ordförande för Barn- och Ungdomssektionen är hon nu ledamot i truppsektionens styrelse. Amanda är mycket lösningsorienterad och en stor anledning till att varje års träningsscheman och lovläger går ihop. Hon är också mycket skicklig på att rekrytera nya ledare och få dem att stanna i vår förening.

Genom sitt stora engagemang har hon banat väg för att fler flickor ska kunna träna och tävla i truppgymnastik, snarare än uppvisningsgymnastik. Det har gjort att många fler gymnaster stannar längre i vår sport! Det har alltid varit viktigt för Amanda att gymnastiken ska finnas där för alla, oavsett kunskapsnivå.

Styrelsen har med stolthet utsett Amanda Källén, Truppsektionen, till Årets tränare & ledare 2018


Årets tränare/ledare 2019 - Filippa Åkesson (Cheer)

Motivering: Tränaren Filippa Åkesson, som i många år varit och är aktiv på elitnivå, har på kort tid klivit fram som en otroligt dedikerad, positiv och kreativ tränare.

Under sitt första år som tränare i SOL GF Stars vann hennes lag – som tävlade med en koreografi som hon gett dem - pris för ”Best Choreography” på en amerikansk tävling.

Filippa lägger väldigt många timmar i hallen som tränare till 3 av våra 4 juniorlag, både tränings- och tävlingslag och bidrar på så sätt till både bredd och tävlingsverksamheten, alltid med ett leende på läpparna och hon har med sitt lugna, trygga sätt gjort sig omtyckt och uppskattad av både tränare, aktiva och deras föräldrar.

Styrelsen har med stolthet utsett Filippa Åkesson, Cheersektionen, till Årets tränare & ledare 2019


Vill ni läsa mer om årets tränare/ledare och vilka som har fått det tidigare år (från 1995 när det delades ut första gången) så hittar ni mer info på:

https://www.sol-flickorna.se/arets-tranare

måndag, 29 april 2019 16:09

Stängt i skolorna under våren

kansliet

Dag före röd dag och röda helgdagar är det stängt i skolgymnastiksalarna.

Det betyder att det inte är någon träning den 30/4, 1/5, 29/5, 30/5, samt 6/6. Däremot är det träning dagen före nationaldagen och i pingst om gruppen inte redan har slutat vårterminen innan dess.

Kansliet har inte telefon eller besökstid 30/4 eller 1/5. Det är heller inte öppet den 29/5 eller 5/6.

För träning i idrottshallarna gäller som vanligt att ni får ta kontakt med era tränare då det kan variera.

Sida 1 av 132