Nyheter
  • sol-01.jpg
  • sol-02.jpg
  • sol-03.jpg
  • sol-04.jpg
  • sol-05.jpg
  • sol-06.jpg
  • sol-07.jpg
  • sol-08.jpg
Styrelsen
söndag, 30 december 2018 16:23

Kallelse till extra årsmöte i SOL GF

styrelseinfo

 

Styrelsen kallar till ett extra årsmöte i SOL GF lördagen den 19/1 kl. 12.30 – 13.00 i Hägerstensåsens medborgarhus.

Bakgrunden är att styrelsen ser att det, för föreningens fortsatta utveckling, behövs göras vissa förändringar i föreningens stadgar och stadgeförändringar kan enbart göras på ett ordinarie eller extra årsmöte.

För att inte tappa fart i det utvecklingsarbete som just nu pågår och för att redan inför kommande verksamhetsår kunna införa nya arbetssätt ser styrelsen ett starkt behov av att genomföra stadgeändringarna redan under innevarande verksamhetsår i stället för att vänta till kommande ordinarie årsmöte. Därav kallelsen till ett extra årsmöte där den enda punkten (utöver vissa formalia) som ska behandlas är styrelsens förslag till stadgeändringar.

Vid ett extra årsmöte får enbart det som föranlett mötet tas upp till behandling varför följande dagordning/föredragningslista föreslås:

§1 – Mötets öppnande
§2 – Val av ordförande och sekreterare för mötet
§3 – Val av två protokolljusterare och tillika rösträknare
§4 – Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt
§5 – Fastställande av dagordning för mötet
§6 – Behandling av styrelsens förslag till stadgeändringar
§7 – Avslutande av mötet

Ett extra årsmöte ska hållas inom två månader från det att begäran av ett sådant har kommit in och kallelse till årsmöte och/eller extra årsmöte ska publiceras på föreningens officiella hemsida senast 15 dagar före mötet. Styrelsen har därför beslutat att hålla det extra årsmötet i samband med vår utbildningshelg i januari 2019 och att datum ock klockslag ska vara den 19/1 12.30 – 13.00.

För rösträtt gäller samma regler som för ett ordinarie årsmöte enligt § 19 i föreningens stadgar.

Fullständigt underlag inför det extra mötet, med styrelsens proposition om stadgeändringar, kommer enligt stadgarna att finnas tillgängliga på kansliet en vecka före mötet. En sammanfattning av bakgrunden till styrelsens förslag till stadgeändringar hittar ni nedan.

SOL GF
Styrelsen


Sammanfattning av styrelsens förslag till stadgeändringar för SOL GF

Styrelsen för SOL GF har under några år bedrivit ett arbete för att framtidssäkra föreningen ur flera aspekter. Behov av att underlätta administrativa uppgifter för sektionsstyrelserna samt kommittéer och tydligare fördelning av arbetsuppgifter mellan styrelsen, sektionsstyrelserna, kommittéer, kansliet och eventuellt andra personer eller grupperingar är drivande i behovet att förändra nuvarande stadgar. 

Vi påverkas av den omvärld vi befinner oss i där nya aktörer tillträder med ett mer affärsmässigt motiv där man i många fall enbart riktar in sig på delar av den gymnastiska verksamheten och där ofta väljer att plocka russinen ur kakan, inte minst ekonomiskt. Nya aktörer är mycket snabbfotade i att fånga upp potentiella gymnasters önskemål om typ av träning.

I den medlemsenkät som genomfördes i juni uppkom även många önskemål om att föreningen ska ha möjlighet att framöver kunna erbjuda nya typer av gymnastisk verksamhet. Det är också viktigt för oss för att vi ska kunna fortsätta med den breda verksamhet vi har idag att vi kan erbjuda medlemmarna träning både på nybörjarnivå samt inom tävling.

Det finns i dagsläget ingen snabb och enkel möjlighet för föreningen att organisera om våra verksamheter efter de olika behov som kan finnas/uppstå. Detta eftersom det i stadgarna som i grunden ska vara ett föreningsjuridiskt dokument även är inskrivet hur just organisationen ska se ut.

Styrelsens förslag går ut på att flytta de organisationsmässiga delarna, främst delarna om sektioner och kommittéer (från § 30 och fram) men även delar som i andra paragrafer hänvisar till organisatoriska frågor, från stadgarna och till Verksamhetshandboken då Verksamhetshandboken är den skrift inom föreningen som innehåller och beskriver föreningens löpande organisation och rutiner.

Mer i denna kategori: « SOL GF

sol nyheter

lördag, 15 juni 2019 23:33

Glad sommar 2019

SOL GF - Glad sommar 2019


Nu är det sommarlov och därmed också dags för gymnastiken att ta lite ledigt.

De gymnaster som ska vara med på SM veckan efter midsommar har visserligen ett antal viktiga träningar kvar för att finslipa det sista. En del sommarläger i några av våra sektioner och grupper kommer också att arrangeras under sommaruppehållet men för de allra flesta är det nu SOL och bad som gäller.

Kansliet kommer att vara stängt från torsdagen den 20/6 och fram till 18/8. Vi har inte helt ledigt under hela den perioden men det kommer inte vara någon besöks- eller telefontid. E-posten kommer att ses över med ojämna mellanrum men svar kan komma att dröja till det att vi åter öppnar upp fullt igen. Svar på plats i grupper utan krav på förkunskaper kommer inte att lämnas innan det att höstens kallelser har sänts ut.

För alla gymnaster som varit med i en grupp nu under våren så kan det vara bra att veta att vi kommer att ha koll på er och att ni har förtur till höstens grupper. Se bara till att ni har en uppdaterad e-postadress registrerad hos oss. Ni kan själva se över vilka uppgifter som är registrerade via Sportadmins medlemsapp (sök där appar finns) eller via Min sida. (Vi kommer även att mejla ut denna info och då ser ni vilken e-post ni får det mejlet till och som då alltså är den som vi har registrerad i medlemsregistret.)

När information om hösten kommer beror lite på vilken typ av grupp ni gått i och hur snabbt våra olika sektioner kan få klart sina träningsscheman för den kommande säsongen.

För aktiva i BoU-sektionen samt för de som gått i grupper utan krav på förkunskaper i cheer (träningsgrupperna) och trupp (UT-trupperna) gäller att ni under augusti kommer får information om hur hösten ser ut och då måste ni göra en återanmälan via vårt bokningssystem för att bekräfta er plats och få terminsfakturan för hösten. Information om återanmälan går ut via e-post till alla som varit med nu i vår. Om ni inte avser fortsätta till hösten så bortser ni bara från den informationen och vill ni byta grupp/sektion så kommer även info om hur man gör det finnas med i samband med kallelsen.

För de som gått i grupper med krav på förkunskaper så kommer info från sektionerna/huvudtränarna så snart den är klar. Dessa grupper kommer att få en faktura på höstens avgifter under september 2019.

För er som står på intresselistan gäller att så snart perioden för återanmälan är slut i augusti så kommer vi sända ut e-post till er med information om hur ni kan boka en av eventuellt kvarvarande lediga platser i grupper utan krav på förkunskaper. Observera att för att få en plats till hösten så måste en aktiv bokning göras (först till kvarn när platserna släpps). Inga platser fördelas efter någon köordning eftersom vi inte har någon kölista.

Om man är med som tränare i någon grupp så får man naturligtvis förtur för eget barn till den gruppen. Vi kommer sända ut särskild info om möjligheten att bli tränare och vilka krav som då ställs så snart vi har ett preliminärt schema klart för hösten.

onsdag, 29 Maj 2019 14:18

Dubbla finalplatser i Göteborg

Elit Ungdom

Elittruppen Ungdom tävlade den 18-19 maj Riksfyran och Riksfemman i Göteborg. Båda lagen tog sig till final där de hamnade på 9:e plats i båda tävlingarna.

Trollbacken 2019

Helgen den 11-12 Maj var RT-Ungdom Gul och RT-Ungdom Grön och tävlade Trollbäckscupen.

Lördagen den 11 Maj tävlade RT Ungdom Grön i klassen GKT Sjuan Pool 1 och tog en 4e plats i hopp, brons i tumbling samt silver och 7:a (2 lag) i fristående. Helt överraskande tog tjejerna även hem totalpokalen för hela tävlingen också!

Söndagen den 12 Maj tävlade RT Ungdom Gul i klassen GKT Sjuan pool 2 där det blev ett silver i fristående, 6e plats i tumbling och en 9e plats i hopp.

söndag, 12 Maj 2019 19:52

GULD till Elittruppen Ungdom i Falun

Guld på rikstrean i Falun

Idag var Elittruppen Ungdom i Falun och tog GULD på Rikstrean Dam 13 år och äldre!

onsdag, 08 Maj 2019 23:39

Prova-på dagar i Cheerleading

Cheerleading

Vår cheerleadingsektion bjuder nu in till två olika prova-på dagar för dig som är intresserad av cheerleading men som inte redan går i någon av grupperna i cheersektionen.

Den första avser de födda 2012 som är intresserade av att börja i höstens nya förberedande tävlingsgrupp. Den prova-på träningen äger rum lördagen den 11/5 i Västertorpshallen (lilla) och anmälan görs på nedanstående länk där även mer info finns:

Anmälningstiden har gått ut för prova-på dagen för de födda 2012.

Den andra dagen avser de födda 2001 - 2007 som vill börja i någon av våra äldre tävlingsgrupper och som har tidigare erfarenhet av att ha tränat cheerleading och/eller gymnastik eller på annat sätt anser dig ha skaffat motsvarande kunskaper. Den prova-på träningen äger rum fredagen den 24/5 i Västertorpshallen (lilla) och anmälan samt mer info hittas på nedanstående länk:

https://form.jotform.com/solgf/prova-cheer-2001-2007

För frågor hänvisas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Övrig info om platser inför hösten 2019

En prova-på dag för de födda 2012 till trupp kommer att arrangeras i augusti och inbjudan kommer senare.

För övriga grupper/sektioner finns just nu inga prova-på dagar planerade.

Platser i grupper utan krav på förkunskaper kommer att släppas i höst och information sänds då ut till de som finns med på vår intresselista (www.sol-flickorna.se/intresselistan).

Platser i grupper med krav på förkunskaper läggs ut på vår annonssida för sådana platser/grupper på följande länk: www.sol-flickorna.se/anmalan-fk

onsdag, 08 Maj 2019 05:40

Gympakollot 2019

Gympakollo 2019

Nu öppnar vi upp anmälan till sommarens första gympakollo som arrangeras i Västertorpshallen 13-14 samt 17-19 juni.

Gympakollot är öppet för gymnaster i våra barngrupper (födda 2012-2013) och flickgrupper (födda 2010-2011) från Barn & Ungdomssektionen samt även intresserade på intresselistan i motsvarande åldrar.

Kostnaden för en vecka (5 dagar) är 1200:- vilken betalas med kort i samband med anmälan.

Vi kan preliminärt ta emot max 80 deltagare. Uppdat - Kollot är nu fullt!

Klicka på Läs mer nedan för hela inbjudan samt länk till anmälningsformuläret.

Ni kan även komma till anmälningsformuläret (och inbjudan) genom att klicka på kollologgan ovan.

Sida 1 av 132